Forsiden Leiligheten Nice Priser Bilder Lenker

Nice - Côte d'Azur

Nice er den største byen på den franske rivieraen, og den 5. største byen i Frankrike, på størrelse med Oslo. Her finner du storbyens tilbud på museer, kunstsamliger, teater, opera og konserter. Men også flotte strender, en elegant strandpromenade og en gammel bydel med trange gater, livlige restauranter og små butikker. Den berømte strandpromenaden, som strekker seg over 5 kilometer, skiller byen fra stranden. Her finnes joggere og rulleskøytere, forelskede par og den gamle damen som lufter hunden sin.

Shoppingmulighetene i Nice er mange. Rue de Jean Médécin er den største shoppinggaten, og her ligger blant annet det store varemagasinet Galeries Lafayette og Sephora.

For den som er interessert i kunst, er som tidligere nevnt, den franske rivieraen et paradis. Nice alene kan tilby Matisse museet og Chagall museet. Ellers er også det berømte Picasso museet i Antibes verdt et besøk.

Byen har over 300 soldager i året, og det går daglige fly fra Oslo til Nice. Både Sterling og Norwegian opererer begge med rimelige flybilletter. Flytid 2 timer og 50 minutter. Flyplassen ligger 6 kilometer fra sentrum, og det går buss in til sentrum hvert 20. minutt.

Nice er et fantastisk utganspunkt også for andre severdigheter på den franske rivieraen. En halvtimes biltur eller togtur tar deg til Cannes. Byen kjent for glitter og glamour blant annet i forbindelse med den årlige filmfestivalen i mai. Her finner du flotte strender og en strandpromenade, der de lukseriøse motebutikkene ligger på rekke og rad.
Skulle så smaken av jetsetlivet med kjendiser, champagne og luksuriøse båter friste deg, kan du bare fortsette videre til St. Tropez. Stedet hvor mange berømtheter årlig legger sin ferie for å bli sett og hørt. Setter man derimot kursen østover fra Nice, havner man raskt i Monaco. Avstanden til skatteparadiset er ikke mer enn knappe to mil. Dette lille fyrstedømmet er kanskje mest kjent for sitt berømte kasino og formel 1. For den som er opptatt av fart, har Monaco i januar, også årlig WM runde i rally. Mange ønsker også å oppleve den italienske rivieraen, og fra Nice er det ca tre mil til den italienske grensen. Fra havna i Nice er det også muligheter for å ta ferje over til Korsika. Turen tar litt over tre timer, avhengig av destination på øya. Og skulle man så bli lei av bylivet, ligger naturskjønne Provence også like i nærheten.